Anpassad kost/diet - beprövad erfarenhet och forskningNEUROPSYKIATRISKA SOM PSYKIATRISKA SYMPTOM kan avta med hjälp av anpassad kost

Orden "du blir vad du äter" kan stämma in på alla former av neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser - ändrar du kost samtidigt som du tillför kosttillskott så förändrar du med största sannolikhet även ditt barns och ditt eget beteende inom loppet av några veckor till månader. Ju striktare du orkar vara desto snabbare resultat - men att skynda långsamt är att rekommendera. Tillåt dig "trilla ned i diket och krypa upp igen" - för när man väl känt efter hur bra man kan må så längtar man troligen dit igen; till det bättre måendet men beroendet tar överhand och med anledning av det gäller det att anpassa kosten på ett smart sätt. Ta hjälp (länka till terapeuter) om du inte själv kan finna ut hur du kan göra!

  • litteratur om kostens betydelse för ett friskare liv


* Kärnfrisk familj av Ninka -Bernadette Mauritson & Thorbjörg Hafsteinsdottir
Handlar om familjen som genom den anpassade kosten en helt annan familj, fri de symptom som innan sågs som autism, fri från sömn- och koncentrationssvårigheter, fri från astma och eksem - Kärnfrisk familj skrev en bok om hur de gjorde och vad som hände.


* Sockerbomben 3.0 av addictionsjuksköterskan och föreläsaren Bitten Jonsson
Ett sätt att hjälpa ditt barn bli fri från sitt beroende av alkohol och/eller andra droger!
BittenJonsson anses vara en pionjär inom beroendebehandling. Hon har under 23 år hjälpt mer än 6000 personer att tillfriskna från sockerberoende. I sin nya bok, Sockerbomben 3.0 fördjupar hon sig i ämnet och har laddat den med all sin kunskap för att hjälpa människor att bli fria från socker – Bitten jämställer socker med mjöl! 

* Kärnfrisk mat av Ninka -Bernadette Mauritson & Thorbjörg Hafsteinsdottir - en uppföljare full med recept från Kärnfrisk familj. 

* Mat för barn autism & ADHD - därför fungerar en diet utan mjöl och mjölk av Annika Röed
"Internationell forskning visar att så många som två av tre barn med autism blir bättre av en kost utan mjölk och gluten (mjöl)." och antalet barn som drabbas av psykisk ohälsa ökar lavinartat! Det är dags att se över den kost vi ger till våra barn och unga NU!* Gut and Psychology Syndrome - Dyspraxia, Autism, ADD, Dyslexia, ADHD, Depression, Schizofrenia av Dr Natasha Campbell-Mc Bride

* Vitamin Cure for Depression av Dr Bo Jonsson m.fl. - flytta till kosttillskott

* Mat som läker av Sanna Ehdin -  en bok med recept.

* Frisk utan mediciner av Anne- Marie Lidmark - en bok som visar vilka metoder, bland annat anpassad kost med kosttillskott och rörelse, som ger möjligheter till ett friskare liv.

* Food pharmacy av professor Stig Bengmark - en bok som grundar sig på professor Bengmarks kunskaper inom området kost

* Ett sötare blod: om hälsoeffekterna efter ett sekel med socker - en bok av Ann Fernholm om hur negativt sockret påverkar vår hälsa.


* Kokbok mitt i prick för ung folkhälsa - Tänk om Västra Götalandsregionen sprider kokböcker som inte innehåller de vita gifterna, allt för folkhälsans skull! Kan det vara möjligt?


  • artiklar om kostens positiva betydelse för ett friskare liv


Socker förstör  utvecklingen för våra barn och unga
Barn i åldrarna 2–18 år bör äta högst 8 sockerbitar per dag och som mest dricka 2,5 deciliter sockersötad dryck i veckan. Upp till två års ålder bör barn inte få i sig något tillsatt socker alls.
Det säger de nya rekommendationerna om tillsatt socker från den amerikanska hjärtorganisationen American Heart Association, AHA, som SVT Nyheter rapporterar om. Organisationen har satt ihop en expertpanel som hargått igenom den senaste forskningen på området.
 
Socker skatt behövs för att minska fetma hos våra barn och unga - Läsk är en direkt bidragande orsak till fetma. Konsumtionen av socker måste ned, och föräldrar behöver samhällets stöd för detta. En skatt på socker är i sammanhanget en av flera kloka ­åtgärder, skriver Claude Marcus, professor och barnläkare.

"En medfödd obotlig skada som man får lära sig att leva med" som barn och som förälder ..." Nej! Vi som provat vi vägrar anamma de kunskaperna eftersom det finns andra kunskaper värda att prova innan man tror på den vetskapen! Här är bara en av alla berättelser om hur anpassad kost med kosttillskott är basen till ett friskare liv utan fysisk och psykisk ohälsa. 

Hur en mamma får bort sitt barns astma med hjälp av anpassad kost/diet:
”Hun kuttet ut gluten og melk, og trappet ned medisinene. Virkelig fart ble det i lungene da hun la om til ketogen kost.” Hon kunde sluta med sina mediciner. Hon blev frisk. 
 
Astma: Farväl till ditt barns astma


Mer för vuxna:
Vid depression kan igelkottssvamp vara av godo - liksom den kan vara vid MS och Parkinson. Igelkottssvamp har visat sig vara av godo för nervsystem och hjärna.

  • videodokumentation om kostens betydelse för ett friskare liv


En mammas filmberättelse om sin sons tillfrisknande ut ur Childrens Tourettes

"Mat?" en film som handlar om proteinintolerans och dess effekter på utveckling av bland annat psykisk ohälsa samt om hur anpassad kost har hjälpt många.


Alessio Fasano - Spectrum of Gluten-RelatedDisorders: People Shall Not Live by Bread Alone

Är svenska läkare verkligen inte köpta av läkemedelsindustrin? Professor i medicinsk psykologi, Åsa Nilsonne, och överläkare Richard Flodin – han säger att han inte känner igen att bilden skulle vara sådan i Sverige … endast i USA … trots att han har föreläst åt Läkemedelsindustrin … men eftersom de ville påverka vad han sade tackade han sedan nej! Nilsonne försvarar det hela med att många läkare har ont om tid (vad har vi andra ont om!? Kan det vara just tid?) Det kan hända att det handlar om läkemedelsreklam och tänk om den läkare, Andreas Hanssen, som sammanställt nyttan av fysisk aktivitet hade fått komma hit till Malou och berätta att fysisk aktivitet tre gånger i veckan är effektivare än SSRI/antidepressiva och minskar risken för Alzheimers med 40%! Det finns läkemedel som blir godkända pga. mutor! Nilsonne fick, som alla oss andra, lära sig att ljuga om diagnosen och om mediciners effekter. Hon har nu lärt sig att det inte är självklart att man ska ge en medicin mot ”sjukdomen”! Alternativet, att det är lätt att bli nedstämd, utveckla depression pga. det vi äter, nämns inte[i]! ”Därför skriver vi ut medicin till barn med ADHD.”- flyttas till Medicinering


Grönt, liksom exempelvis kokosolja, häver beroende 

Sergei Boutenko föreläser om grön smoothie.

  • bloggar om ett friskare liv genom kost
Bloggen om de vita gifterna - hur kost kan påverka oss

Gossen fri från autism och mamman från sin ADHD med hjälp av anpassad kost och kosttillskott
Fri från Roscasea med hjälp av A2 mjölk  
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar